Sionisme i antisemitisme. Dues maneres abjectes de matar gent innocent.

niños palestinos muertos

Xiquets palestins morts per atac israelià.

Durant segles els jueus foren perseguits i assassinats a Europa a causa de la doctrina cristiana que els acusava de deïcides quan foren els romans qui executaren un tal Jesús que, segons creuen alguns, era déu i fill de déu a l’hora. Papes, bisbes, sacerdots, pastors i tota classe de persones que vivien de contar faules al poble ignorant són els responsables de matances, deportacions i tota classe d’atemptats contra la humanitat cap els jueus pel simple fet de ser-ho.

Però qui va matar a Crist en el suposat cas que haguera existit? Segons uns escrits, anomenats evangelis, participaren tant jueus com romans. Crist era jueu i va ser acusat de blasfemar per les autoritats religioses jueves i de sedició contra Roma per part de les civils. El cas és que va ser condemnat a mort i crucificat. La crucifixió era el mètode d’aplicar la pena de mort pels romans; el jueus, lapidaven. En un principi, quan els primers cristians eren jueus se li atribuïa la responsabilitat homicida als romans. Roma, la Ramera, era l’enemiga secular del jueus i els primers cristians eren, com Jesús, jueus. Com és sabut, els romans van dedicar-se a perseguir els cristians fins que amb Constantí i següents emperadors, el cristians acaben tocant poder i el cristianisme es converteix en la religió oficial i única de tot l’Imperi Romà. Aleshores, com va passar en altres ocasions, la doctrina canvia. Ja no es podia culpar als romans. Els jueus van matar a Crist, van predicar des d’aleshores ençà. El boc expiatori van ser els jueus, en plural, tots els jueus. El cristianisme necessitava deslligar-se dels seus orígens semites i volia difondre’s per Roma, ja que ells eren part essencial del poder imperial. Aquesta va ver la causa que durant segles foren perseguits i massacrats els jueus, per deïcidi. Expulsions, discriminacions, inquisicions, prohibicions, etc. va acompanyar aquest poble. La religió cristiana és la responsable d’aquests fets.

mercader_usurer

Antisemitisme en Shakespeare. El jueu usurer.

Passat el temps, molts jueus s’enriquiren gràcies a deixar diners amb interés, cosa prohibida per als cristians perquè era considerada pecat d’usura. En El mercader de Venècia de Shakespeare ix la figura malvada del jueu usurer. Eren els prestamistes dels reis, els seus comptables i recaptadors d’impostos. Per això, el poble els odià i continuà matant-los. Els reis els protegien perquè eren els seus banquers. El primer viatge de Colom a Amèrica va fer-se gràcies al banquer valencià i jueu Lluís de Santàngel.

Auto de fe- berruguete

Inquisició. Auto de fe.

En tot aquest període anterior al segle XIX, el que tenim es diu antijudaisme religiós que, teòricament acabava quan el jueu es batejava. Però era fals. La Inquisició va perseguir els cristians nous o jueus conversos perquè deien que les conversions eren falses i seguien practicant en secret el judaisme i de fer-ne proselitisme. Fora cert o no, moltes d’aquestes persones – que no eren considerats iguals als cristians vells per no tenir estatut de neteja de sang – van ser perseguits i acabaren en la foguera. L’humanista valencià Vicenç Vives, de família procedent de conversos, va salvar la vida perquè s’exilià. En revenja, la Santa Inquisició desenterrà el cadàver de sa mare i el cremà en la foguera.

En el segle XIX sorgeix l’antisemitisme, és a dir, el racisme antijueu. Encara que un jueu es batejara continuava ser jueu i, per tant, discriminat, quan no assassinat. El procés és conseqüència de l’obertura de les jueries, guetos on se’ls obligava a viure. Els principis de la revolució liberal es basaven en la llibertat i la igualtat. Això feu que els jueus isqueren de les jueries, s’integraren i prosperaren en molts àmbits de la societat, l’economia i la cultura. Això va produir un ressentiment en la població no jueva que feu sorgir el nou racisme biològic.

Molts jueus volgueren integrar-se i abandonaren el judaisme. Eren els més liberals i oberts, que no obeïen els rabins ni practicaven la religió en molts casos. Però no valgué per a res. Seguien matant-los, especialment en els pogroms de la Rússia tsarista i altres països. Realment, d’una manera o altra, l’antisemitisme estava estés per tota Europa i per totes les capes socials. Uns els consideraven deïcides; altres, usurers i capitalistes, i la resta, socialistes i marxistes.

Herzl_retouched

Theodor Herzl, fundador del sionisme.

Theodor Herlz era un jueu integrat, però va canviar d’idea quan va presenciar el vergonyós cas Dreyfus a França. Aquest senyor era un militar jueu francés acusat i condemnat injustament pel pur antisemitisme. L’escriptor d’esquerres Émile Zola va escriure una famosa carta oberta al president de la república titulat J’accuse. on denunciava els fets. No aprofità per a res. L’exèrcit francés era profundament antisemita i no acceptava que un jueu formara part de tan noble institució. Quan Dreyfus va ser degradat públicament, la gent cridava: “Mort a Dreyfus!” “Mort als jueus!”. Herlz, que va poder estar allí, va quedar espantat. Se n’adonà que era impossible la integració i elaborà els principis del  sionisme, doctrina que postulava que els jueus del món anaren a un altre lloc, no necessàriament Palestina, per a formar un estat jueu. Una possibilitat contemplada va ser Argentina. I no era l’única. També es va contemplar Uganda. Herlz era wagnerià. En els congressos sionistes es posava música de Wagner i quasi arriba a ser himne sionista aquesta música. Quan va morir el compositor, va ser un dels dos jueus que carregaren el seu taüt. L’altre era Hermann Lévi, el director de Parsifal i fill de rabí. Herlz mai va proposar fer ús de la violència per a formar l’estat jueu. Volia negociar, comprar les terres, afavorir i respectar els drets de la població local i mantindre una bona relació de veïnat. No va rebre recolzament ni per part dels jueus més rics ni per part dels rabins, que consideraven el sionisme contrari a la religió, però es va convertir en un nou Moisés per a les masses.

PalestineAndTransjordan br. 20-48

Mandat britànic 1920-48)

Durant el mandat britànic, l’Agència Jueva comprava terres als cacics i terratinents per als colons jueus. Al principi no va haver-hi problemes fins que els nouvinguts van ser una massa ingent no assimilable per la població autòctona que se sentia invadida per estrangers i esclatà la violència en els dos sentits amb els britànics al mig que patiren accions terroristes jueves. Els palestins se sentien ocupats mentre l’arribada de colons jueus no parava de créixer fins passar els dos milions. En 1948 Israel es declara Estat independent i continua una violència que no ha cessat fins ara mateix així com l’ocupació de terres palestines i l’arribada de més jueus de qualsevol part del món. El resultat ha segut que milions de jueus han desplaçat milions de palestins, fent cas omís a les intencions de Theodor Herzl de dur una bona relació amb la població autòctona i fins i tot ser-li d’utilitat respectant sempre els seus drets. No ha estat així. Els palestins viuen en un estat d’ocupació militar a casa seua amb la violació sistemàtica dels seus drets.

judíos propatestinos -Miembos del grupo judío ortodoxo antisionista y propalestino Neturei Karta con pancartas en las que pone Judaísmo y sionismo son extremos opuestosy Detener el hambre de los palestinos.

Miembos del grupo judío ortodoxo antisionista y propalestino Neturei Karta con pancartas en las que pone Judaísmo y sionismo son extremos opuestosy Detener el hambre de los palestinos.

 La política israeliana cap els palestins recorda els nazis, els pogroms i matances de jueus innocents, afirmació evident que es titllada pels sionistes com a antisemita, quan no ho és. Jo no sóc antisemita com es pot comprovar en aquest mateix bloc. He condemnat sempre l’antisemitisme sense pal·liatius. Ara mateix estan assassinant la població civil, tot incloent-hi un centenar llarg de xiquets amb la callada de Mahmud Abas, president de l’Autoridat Nacional Palestina comprat pels israelians. Hamás és un partit islamista integrista que practica el terrorisme igual que Benjamin Netanyahu és el president d’un estat que practica el terrorisme d’Estat amb el plàcet d’EEUU i Europa, amb el recolzament del poderós i influent lobby jueu, especialment americà, que contribueix a finançar l’Estat sionista condemnat en múltiples ocasions per l’ONU. Aquest Estat  destina una gran part del seu pressupost a armament, seguretat i espionatge i no respecta a la població palestina construint tanques i murs de la vergonya en el seu territori perquè no puga desplaçar-se lliurement i és el responsable de l’existència d’una diàspora de quatre milions de palestins que viuen en campaments de refugiats sense contar els exiliats al països veïns o de tot el món. És a dir, si en una època va existir la diàspora jueva, ara la que existeix és la palestina. Han foragitat a un poble, enderrocant casa per casa quan ha calgut, per ocupar el seu territori.


Mas_de_50.000_nios_palestinos_muertos_por_Israel

El Comité Europeo de Derechos Humanos Sergio Tapia, denuncia mas de 50.000 niños palestinos por culpa de la ocupacion israeli en la ultima decada.

A principis del segle XX solament hi havia un 10 % de jueus a Palestina. En poc de temps l’arribada de colons va ser exponencial i sense consultar a la població autòctona que estava sota control britànic des del final de la Primera Guerra Mundial fins a 1948, any de la proclamació  de l’Estat d’Israel no reconegut pels àrabs. El seu nombre anà augmentat en aplicació de la Declaració Balfour dels britànics que pretenia que els jueus deixaren Europa i establiren el seu Estat en Palestina sense prejudici de la població autòctona. Les coses es complicaren perquè els àrabs eren aliats dels francesos i anglesos en contra dels turcs. L’Holocaust augmentà l’arribada de jueus a Palestina.


El nazisme va cometre una de les majors atrocitats de la història assassinant sis milions de jueus. Ara bé, en els camps d’extermini la població no era únicament jueva ni va ser el grup humà amb més assassinats. També hi havia gitanos, eslaus, republicans espanyols, discapacitats i altres grups humans i pobles per a exterminar-los. Hitler va matar més del doble d’eslaus que de jueus. Era la doctrina de l’espai vital que consistia a exterminar eslaus per a colonitzar les terres amb alemanys de pura raça ària. Per altra banda, els assassins no van ser tots alemanys. Molts europeus col·laboraren amb els nazis a matar jueus: croates, bosnians, hongaresos, romanesos, búlgars, ucraïnesos, lituans, letons, etc. El Gran Mufti de Jerusalem, màxim lider religiós, va ser aliat de Hitler, ja que els anglesos i, cada vegada més, els jueus, ocupaven la seua terra. Abans de la guerra va organitzar accions violentes contra els jueus que arribaven a Palestina. Ja en el període bèl·lic, a Europa va instigar massacres de jueus, gitanos, serbis, comunistes, etc. amb tropes musulmanes bosnianes, albaneses i kosovars aliades del Reich.

hitler_muftiHolocaust porcentaje de muertos judíos

El Gran Mufti de Jerusalem aliat de Hitler. Percentatge de jueus assassinats.

Els sionistes menteixen quan diuen que oposar-se al sionisme és una manera d’antisemitisme. És fals. Hi ha jueus i rabins,  ortodoxos inclosos, que estan en contra del sionisme. El sionisme és un nacionalisme intransigent amb base religiosa integrista que pretén unes terres ocupades durant segles pels palestins al·legant que es la terra promesa que déu va donar al poble elegit, que són ells. Gent de tot el món ha acudit a Palestina sota el pretext que feia dos mil anys els seus avantpassats vivien allí. Els han furtat les terres als palestins per a quedar-s’hi i els han obligat a marxar a veritables guetos entre tanques i controls militars d’ocupació. Una altra mentida, com ja hem vist, és reduir les víctimes de l’extermini nazi als jueus en exclusiva. És faltar el respecte a més de 12 milions d’eslaus, un milió de gitanos, etc. És el que fan determinats directors de cinema, com un  famós jueu-americà, en pel·lícules de pressupost milionari i guanys encara superiors, que aprofita l’ocasió per fer propaganda sionista com si Palestina haguera estat despoblada.

palestino

Pare amb el cadàver del seu fill.

Les represàlies que fan recorden les que feien els nazis a la resistència. Per cada mort alemany un munt de morts del naturals del país ocupat. Ara mateix, per l’assassinat de tres joves estudiants rabínics han assassinat, de moment, més de 300 persones, de les quals més de cent són xiquets. Hi ha més de mil ferits. Han escorcollat les cases de desenes de milers de persones. Han bombardejat Gaza i fins i tot han fet foc contra xiquets que estaven jugant en la platja. És una interpretació desproporcionada de la Llei del Talió.

Occident calla i/o és còmplice. Se sent culpable ja que Hitler és el resultat final de l’antisemitisme europeu multisecular. Després de l’Holocaust ni els jueus volgueren quedar-se a Europa ni els europeus volien que es quedaren. Els palestins són els que pagaren i segueixen pagant el succeït. I no es veu cap solució. Israel continua furtant terra palestina i colonitzant els territoris aliens en contra de la llei internacional. Les imatges de pales mecàniques enderrocant cases de nit amb protecció de tanc la tenim en la retina o la de soldats disparant amb fusells joves que tiraven pedres a tancs. David contra Goliat. Aquesta situació dantesca ha fet que molts palestins s’hagen radicalitzat i creguen que la solució és l’integrisme islàmic, la creació d’un califat àrab a Palestina. A principis de segle no existia aquest pensament. Arafat tampoc no era un fanàtic musulmà. La seua dona era cristiana. Va ser assassinat amb verí pel servei d’intel·ligència israelià o per venuts palestins de l’OAP com ara Abas, sempre fidel a Israel.

Per ampliar informació, cliqueu ACÍ. Las raíces del conflicto entre judíos y palestinos, R. Walsh.

niños palestinos piedras tanque judio

Xiquets palestins tiren pedres a un tanc israelià.

El terrorisme islàmic és rebutjable, però encara ho és més el d’Estat si se suposa que és democràtic. Israel recorda Sud-àfrica en el temps de l’apartheid. Uns quatre milions de palestins viuen en campaments de refugiats des de fa dècades. La política americana, estiga qui estiga, està mediatitzada pel poderós lobby jueu. Tots callen i soldats sense ànima maten xiquets, incloent bebés. És una vergonya per a la humanitat. Els jueus no tenen ni carta blanca ni patent de cors per a fer el que fan. No respecten les lleis internacionals i aboquen els palestins cap el martiri voluntari perquè no troben cap altra solució i la religió és el seu darrer refugi. Mala cosa quan la religió es junta amb la política. S’hauria de negociar i parlar, però és molt difícil que qui té superioritat militar cedisca davant de bones paraules. Això sí, quan un Estat respon de manera tan desproporcionada, amb tanta virulència i considera terrorista a tota la població palestina, el que està fent és sembrar la violència que més tard s’hi tornarà en contra. És el conegut fenomen acció-reacció, que mai no acaba.

Vergonya davant de tant de crim impune. Vergonya. Fins a quan van a seguir matant? Què no hi ha prou morts ja?


Palestina: La verdadera historia.

 Raíces del conflicto. Israel y Palestina (2002) documental completo

Gaza: Lo que Israel no queria que vieramos (2009-02-02)

GUETO 2009 — LA OCUPACIÓN Y COLONIZACIÓN DE PALESTINA


J’ACCUSE:

 • L’ANTISEMITISME.
 • EL SIONISME.
 • Als cristians que assassinaven jueus per haver-se cregut que els jueus mataren a Crist.
 • Als jueus que creuen que són el poble elegit per Déu i que els correspon la Terra Promesa malgrat estar habitada per un altre poble.
 • Als nazis que creien que eren la raça superior i volgueren exterminar els jueus.
 • A qualsevol creença religiosa o política que implique assassinar un ser humà siga d’on siga i pense com pense.
 • A tots els que callen davant la barbàrie o en són còmplices.
 • A qualsevol classe de fanatisme ideològic i religiós.
 • A qualsevol tipus de violència vinga d’on vinga.
 • Als que justifiquen o instiguen el crim.
 • A qualsevol que no crega que tots els sers humans tenim els mateixos drets.
 • Als que s’oposen a resoldre els problemes dialogant.
 • A tots aquells que impideixen la PAU.

Judios camino campoMassacre_of_palestinians_in_shatila i Sabra (Líban)

Jueus al camp de extermini d’ Auschwitz, anys 40. Massacre de palestins al camps de refugiats de Sabra i Shatila (Líban) anys 80. Els morts són sempre els mateixos: els innocents.

És immoral comparar res. És immoral dir si és o no comparable. És immoral assassinar a qualsevol persona innocent. Totes les víctimes valen igual. És assassins són menyspreables siguen nazis o col·laboracionistes ucraïnesos, soldats hebreus o falangistes cristians libanesos,  fonamentalistes islàmics o terroristes fanàtics. Solament hi ha víctimes i botxins.

Quant a rexval

M'agrada Wagner, l'òpera, la clàssica en general i els cantautors, sobretot Raimon i Llach. M'interessa la política, la història, la filosofia, la literatura, el cinema i l'educació. Crec que la cultura és un bé de primera necessitat que ha d'estar a l'abast de tothom.
Aquesta entrada s'ha publicat en Article, cantants, Documental, Història, Història, Política, Uncategorized i etiquetada amb , , , , , , , , , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

3 respostes a Sionisme i antisemitisme. Dues maneres abjectes de matar gent innocent.

 1. Retroenllaç: Estàs fent negacionisme del que va escriure Wagner sobre la música i els jueus? | El Cavaller del Cigne

 2. TONI SEVA ha dit:

  Haig de felicitar-lo per tota aquesta informació sobre el sionisme i la neteja ètnica&apartheid que pateix el Poble Palestí al territori furtat on ara, i d’ençà 1948, s’assenta , brutalment , l’autodenominat “Estat d’Israel”. Des que vaig descobrir aquest bloc reconec que en sóc un lector assidu i fins i tot voraç perquè veig que hi tracta matèries que a mi m’interessen força, i ho fa , a més a més , amb trellat i nodrint-se de fonts variades i confrontades , és a dir , amb el rigor adient. Llàstima que això no arribe a tothom : conec un jove d’Oriola que té una dèria quasi obsessiva amb el tema del judaisme, de tal manera que rebutja els àrabs palestins i tinc ben clar que els voldria veure tots foragitats de casa seua , àdhuc reduïts a cendres. Tant és així que, a hores d’ara, viu a Jerusalem Est després d’un procés de conversió a la religió jueva fruit de la seua tossuderia i entestament, car ell diu que és jueu pur, “segons la Llei del Ventre”. El noi té un cognom castellà de soca-rel (tots sabem de la gran immigració murciana al Baix Segura durant els segles XVII-XVIII) però tanmateix mai no revela quin és seu llinatge matern, no sé si per por, per vergonya o ambdues coses alhora . Tant de bo es llegís aquests articles del “Cavaller del Cigne” ja que, ben segur, li servirien per a adonar-se que tots els éssers humans som iguals, independentment de races i creences, i tot d’una s’acabaria el seu odi injustificat … salut amic !!

  • rexval ha dit:

   Home, moltes gràcies, Toni, m’has fet enrogir i m’has donat una alegria. La veritat és que m’agrada escriure de temes variats i que li dedique molt de temps – potser massa – perquè sóc molt perfeccionista. De vegades m’enganye en polsar perquè el cervells em va més ràpid que els dits.
   Sobre el tema que toques ja saps la meua opinió. Fins i tot tinc un “abonat” que és “jueu messiànic”, una secta jueva que creu en Crist. Aquest senyor escriu en anglès i en sap a manta d’això. Jo estic en contra de l’antisemitisme, però també del sionisme. No es pot desvestir un sant per vestir-ne un altre. Considere que l’estat d’Israel és terrorista i culpable que procés de fanatisme religiós del palestins. Quan no tens res, t’agarres al que siga, a la religió.

   La Vega Baixa la conec per desgràcia. Dos anys de mestre de valencià entre gent que et deia “Yo soy de la Vega Baja, alicantina y española, pero no valenciana” era massa per a la carabassa. No saben que Oriola era una ciutat que participava en les corts valencianes i que tota la documentació oficial fins el Decret de Nova Planta està escrita en català.

   Una abraçada i torna quan vulgues
   Regí

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s