Caídos por Dios y por España… encara? I els meus, què?

caidos+por+dios+y+por+Espa%C3%B1aFGMKTants anys de democràcia i les víctimes del franquisme segueixen ignorades i sense rebre el reconeixement que mereixen.

Avui ha estat un dia horripilis per a mi. Era l’enterro d’un familiar de la meua dona que em recordava a Bruckner ja que era wagnerià i molt religiós. Jo no sóc creient i solament entre en esglésies en viatges per motius culturals o artístics, ja que l’art religiós m’agrada molt. Feia una calor de morir-se i el capellà tardava.  Així que de pur avorriment, m’he posat a observar la façana del temple. No era gran cosa. El que m’ha cridat l’atenció és l’enorme creu on feia anys posava: José Antonio Primo de Rivera: ¡Presente! Caídos por Dios y por España: ¡Presentes!” i després venia la llista de les seues víctimes, solament les seues, clar. Ara hi era la creu però amb menys paraules que feien referència a la concòrdia i el record, sense llistes de noms. Res que objectar. El problema ha vingut quan m’he trobat amb una llosa datada en juliol de 1936.

Qui em seguisca sabrà que sóc persona de conviccions i que no puc engolir-me segons quines coses. Com deia, entrem en l’església i a mi em toca justament posar-me al costat de la llosa. En castellà – com no? – posava literalment el que jo pensava que no tornaria a veure mai més: “Caídos por Dios y por España”, la data, una enorme creu i un encapçalament que el taüt tapava i no es podia llegir del tot i que es referia al “Olvido”, “Perdón”, “Odio” unes en sentit positiu i altres, negatiu. A més estava la llista dels facciosos presumptament assassinats pels “rojos” solament per ser catòlics – segons diuen – i sembla ser que “espanyoles.”

La sang se m’ha pujat al cap i quasi me’n vaig manifestant la meua repulsa. Però m’he contingut per la memòria del mort, persona molt devota,  i la meua dona. El capellà en qüestió és conegut per les seues idees polítiques franquistes. Des del púlpit va fer propaganda a favor del PP,  en bona mida franquista o, si més no, hereu genètic del franquisme. Em consta que aquest senyor ha tractat de manipular a gent major portant-li la papereta del PP dient-los que l’esquerra és el dimoni en persona. Ha estat tan miserable que tractà d’enganyar a un cega portant la punyetera papereta de la dreta hereva del franquisme. En fi, un ser repugnant.

Es dona la circumstància que tots els presents – capellà i mort inclosos – són valencianoparlants, però clar, com que Déu Santíssim parlava castellà de Salamanca, ens solta tot el rotllo en una llengua que no era la de cap dels presents. Això no és novetat. Mai no ha fet una missa en valencià aquest capellà i tants altres com ells. La meua dona, pensava de xicoteta que Déu era castellà i parlava en castellà. La meua sogra, que parla castellà amb dificultat perquè és valencianoparlant i apenes anà a escola, quan resa ho fa en castellà- com li ensenyaren – i resulta graciós quan et conta alguna situació en què es va posar a orar. “Santísimo Cristo de la Providensia, yo te prometo que si se cura la meua filla te  resaré todos los dias sinco veses y te pondré veles.”. Sembla mentida, però l’Església que patim els valencians és anti-valenciana desde fa segles i ben de dretes, amb alguna excepció, clar.

roucoA l’esquerra, Rouco Varela, el gran defensor de la unidad de España.

Nacional-catolicisme. No fa massa algun element de la Conferència Episcopal va dir que el separatismo es pecado i alguna estupidesa sobre la unidad de España. Efectivament Rouco Varela, ya retirat amb un dispendi milionari d’euros justament ara que tenim milers de criatures mal alimentades. El que han posat la creueta en la casella de l’Església han contribuït al seu modest retir. En fi. No m’explique com és possible que el Papa Francisco no hi haja intervingut. No serie la primera vegada. En començar el seu papat va destituir a un bisbe bavarés que s’havia gastat milions d’euros en construir-se el seu palau particular. I és que aquesta gent diu que són prínceps de l’Església.

Imaginem que seria viure en l’edat mitjana amb aquesta gent pagant-los el delme – tribut eclesiàstic obligatori que equivalia a la desena part de la collita. Algun ingenu pot pensar que l’assignació tributària a l’Església podria considerar-se, en tot cas, un tribut voluntari.

Zapatero_-_La_Moncloa_2011Zapatero va quedar-se molt curt amb la seua llei de Memòria Històrica que tan sols va aplicar molt tímidament.

Tornem am la Llei de Memòria Històrica de Zapatero que va ser massa curta e injusta per als familiars de les víctimes del franquisme, però quasi provoca que el nacional-catolicismo s’alçara en armes començant pels bisbes i seguint amb el PP – de filiació clarament franquista – i l’extrema dreta. Al president socialista li faltà valor encara que s’aconseguiren coses que amb Felipe González, el gran mentider i traïdor, no es feu absolutament res. L’andalús va negar-se a reunir-se amb el supervivents republicans dels camps de concentració nazis. Quina vergonya!

El panorama polític ja està canviat i ben aviat veurem coses. Encara està aquest país ple de simbologia franquista que el PP s’ha negat a retirar per motius obvis.  Doncs bé, Joan Ribó, alcalde de València per Compromís ja ha anunciat que va a llevar més de cent porqueries franquistes com ara noms de carrers o escuts feixistes. A Madrid, Carmene, l’alcaldessa per Podemos, també ha anunciat que va a llevar la simbologia franquista dels espais públic. I així fins arribar a la població més petita on governa l’esquerra real, no el socialistes d’opereta.

S’estan fent campanyes de denúncia de símbols franquistes per a classificar-los i llevar-los de la vista de les persones de bé que senten repulsió de la Dictadura de Franco. El tema de l’Església també ha de ser considerat. Us anime a posar-lo en coneixement de les autoritats. Jo estic fent-lo: col.legis amb l’escut feixista, esglésies amb làpides nacional-catòliques com l’esmentada, noms de carrer, etc. Es tracta de fem que en països coma ara Alemanya o Itàlia serien de jutjat de guàrdia. Us imagineu: Adolf Hitler Strasse. Piazza di Benito Mussolini. Impossible. Doncs bé, fins fa molt poc a Santander encara hi havia una estàtua eqüestre de Franco i ara mateix, a Melilla hi ha una altra, però sense cavall, del mateix on alguns Guàrdies Civils es fan fotos i no passa res que jo sàpiga. No, ja està bé. Fins ací hem arribat.

Per altra banda, encara no s’ha fet quasi res pels republicans represaliats. A què collons esperen? A que tots estiguen morts? Van pel mal camí. Els avis moriran però no els néts, i no pararan fins que es faça justícia, la que la tramposa Transición, les seues mentides i ocultaments ha deixat impunes als assassins i torturadors i ha procurat condemnar a l’oblit als que lluitaren per la democràcia.

La democràcia ve de la República i no d’una Monarquia corrupta duque emplamao i senyora, filla del rei – que va ser una imposició del dictador; i no, aquesta vegada, no passaran perquè la gent ha perdut la por i saben quina gentola va protagonitzar la modélica Transición, amb els comptes a Andorra o Suïssa, la corrupció generalitzada o repartiment del pastís, fingits colps d’Estat, tortures i crims com el del advocats laboralistes d’Atocha i molts més. Sobre aquest cas, cal dir que l’alcaldessa de Madrid, Carmene, formava part del despatx i va sobreviure de miracle. Cal dir que els que l’ataquen amb traïdoria no tenen cap escrúpol moral ni són capaços de tractar com es mereixen les víctimes del terrorisme, de tots els terrorismes.

Hi ha hereus del franquisme tant en el PP com el el PSOE. Fins que aquest partits no desapareguen – sobretot el PP – la Transición no haurà acabat perquè són els partits del règim monàrquic. Solament, l’adveniment de la III República acabarà amb aquesta etapa podrida de la història on tants corruptes apareixen tots els dies en els telediaris. A nivell de Catalunya sobra Convergència i Unió, junts o separat. Tant s’hi val. Ells, l’oligarquia catalana formen part també del mateix pastís. Per això, Juan Carlos va dir això de : “Tranquil, Jordi, tranquil” o Felipe González va córrer a donar fe que Pujol estava més net de corrupció que una patena. Adéu-siau i no torneu més. Ja no enganyeu ningú.

valle-caidos fachasFranquistes retent homenatge a Franco i José Antonio en el Valle de los Caídos davant la indeferència de les autoritats.

PD1. Fins quan el Valle de los Caídos amb el que passà i representa va a seguir sent un santuari franquista? Això no passa a Europa. Algú s’imagina un monument on els nazis hi anaren amb banderes antidemocràtiques a fer apologia del colpisme o de la dictadura? Què no tenim fiscals ni jutges? Després del qui li va passar a Garzón es comprén la por que puguen sentir, però això no pot seguir així. Complesquen am la seua obligació. No pot haver-hi un monument a un terrorista i fer-s’hi apologia del terrorisme descaradament. En altres llocs no ho permeten. Per què allí sí?

franco asociacionFundación Nacional Francisco Franco, amb la filla del dictador de presidenta.

PD2. Com és possible que existisca la Fundación Nacional Francisco Franco i que siga legal? No solament això, sinó que el PP, a través d’una  ministra de Cultura – abans comunista – en època d’Aznar va subvencionar aquesta organització antidemocràtica amb els diners dels nostres impostos.  Les seues activitats ja podeu imaginar-les. El que resulta repugnant és que hagen amenaçat amb denúncies a Joan Ribó a València, a Carmene a Madrid i a més alcaldes si retiren símbols franquistes d’acord amb la vigent legislació sobre la matèria. És possible perquè ni PP ni PSOE la van il.legalitzar. Ells deuen saber per què. Algú s’imagina la Fondazione Nazionale Benito Mussolini legal i subvencionada per la república italiana?

division azul 8Membres de la División Azul.

 PD3. Com és possible que siga legal i estiga subvencionada per l’estat aquesta organització nazi: Hermandad Nacional de la División Azul? Amb els nostres impostos es paguen activitats d’enaltiment del nazisme prohibides en tota Europa. La DA – 250 Divisió d’Infanteria de la Wehrmacht – va formar part de l’exèrcit alemany. Ha rebut reconeixements i diners públics tant del PP com del PSOE. El darrer va ser en 2013 amb participació de Rajoy, del PSC i de la Guàrdia Civil. Van lliurar un diploma a la Hermandad de Excombatientes de la División Azul. Va contar amb la repulsa de la premsa dels països democràtics que patiren el jou dels nazis. Això demostra que tant PP con PSOE són fills genètics del franquistes. Aquesta democràcia actual és una farsa que ha d’acabar. Aquesta associació té hermandades a València, Alacant, Barcelona i altres ciutats que haurien de ser tancades per raons obvies. Spain is different. No solament són legals sinó subvencionades per l’estat. Una vergonya. Recordem que és fals que estigueren formades per voluntaris. Realment, junt al voluntaris hi van anar forçats soldats que estaven femt el servei militar i que no eren falangistes pro-nazis.

Tenen missa mensual, pàgina web, seu social, museu, etc. És repugnant que s’honore una agrupació que exalta els aliats falangistes del III Reich que va estar a les ordres de l’exèrcit alemany en els anys 40 i van cometre propel·lies entre la població civil. Hitler volia exterminar la població eslava, jueva, gitana, etc. per repoblar aquelles terres amb senyors aris i esclaus eslaus.

Abans de la Solució Final, les tropes del Reich entraven en les aldees per exterminar tota la població. Les vexacions, violacions i altres actes inhumans van acabar amb centenars de milers de persones. Ens han quedat els testimonis dels supervivents i material gràfic. Baby Yar seria el símbol del que va passar. L’impacte emocional sofert pels mateixos assassins alemanys – que arribaven a suïcidar-se – va conduir a altre mètodes d’extermini més impersonals, com ara les cambres de gas i el Zyklon B.

El que cal fer és il·legalitzar tots els partits i associacions feixistes, acabar amb la seua impunitat i retirar tota la simbologia franquista dels carrers. Recentment, uns joves pertanyents a un grup neonazi amb armes i un assassí condemnat entre ells ha estat absolt pel jutjat corresponent. Visca la Justícia amb majúscules! Ja està bé!

mani fascistaManifestació feixista.

Quant a rexval

M'agrada Wagner, l'òpera, la clàssica en general i els cantautors, sobretot Raimon i Llach. M'interessa la política, la història, la filosofia, la literatura, el cinema i l'educació. Crec que la cultura és un bé de primera necessitat que ha d'estar a l'abast de tothom.
Aquesta entrada s'ha publicat en Article, Uncategorized i etiquetada amb , , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s