Persecució contra Podemos. Femen. La blasfèmia i els troglodites.

actor-Stephen-FryS. Fry British, Jewish, atheist, gay, Marxist and Wagnerian actor.

 Famous British actor could go to jail for his comments about God in Ireland.

I like this man very much. I love him. He is the protagonist of the documentary Wagner and Me. Because of statements he made on TV he could go to jail for blasphemy. According to Laicismo. org (Texto en castellano):

“Atheists comments of Stephen Fry, British actor and activist, made during an interview on the TV channel RTÉ One could cost him Irish jail. The actor, who declares to be a humanist, could be punished in 48 countries where blasphemy is illegal (including the catholic Ireland).

To the question “What would you say to God if he were in front of Him,” Fry said, “How dare you create a world where there is so much misery without our fault? Why should I respect a capricious, evil and stupid God who creates a world so full of injustice and suffering? That’s what I would say. “

I don’t believe in any god and I agree with him, but it doesn’t matter. Fry has a right to have the oppinion he wants and no church can punish him. He’s not a medieval monk and we live in 2015.

Let’s go to Spain:

The State Attorney – Government – has accused an elected Councillor of the City of Madrid for having participated four years ago in an act of defense of secularism, which considers offended the religious beliefs of those present. Actually, he is accused of “blasphemy” as happened during the Franco dictatorship but using other words according to the Penal Code. It is a “witch hunt” against Podemos. The alleged crime is punishable by one year.

femen

 Then Femen activists in action:

Made in Spain. “Aborto es sagrado.”

American resource VOCATIV of FEMEN: “But if you’re offended, you’re missing the point. The women of the activist group FEMEN use the female body as a weapon, not an object. What began with a few protests in the Ukraine has spread across the globe, wherever the powerful meet and the media gather to cover them. They were at it again at the most recent World Economic Forum in Davos, purposely getting themselves man-handled by beefy security guards. VOCATIV caught up with them a few weeks earlier, as they trained a group of able-bodied, new recruits in Paris.”

Feminist activists threw themselves on Dominique Strauss-Kahn’s car in protest as the ex-IMF chief, once tipped to become French president, arrived at court to testify over his alleged role in sex parties with prostitutes.…

Made in Spain. Notícies de FEMEN en La 6ª

FEMEN urinates on Ukrainian president

FEMEN against Religion. Crucifix protest in Vatican carted off by carabinieri

Femen VS Marine Le Pen. Femen perturbe le discours de Marine Le Pen et le défilé du FN du premier mai 2015. Paris Place de l’Opéra.

Esta que parla tant és una nazi-feixista, la filla de Jean-Marie Le Pen, líder del partit ultradretà FN, que és xenòfob i nega l’Holocaust. Ací demana la il.legalització de les Femen, grup feminista radical conegut per les seues actuacions mostrant les seues armes: el pits descoberts, que a tant de mogigato molesta. Podem veure pits de dona en qualsevol platja de països  lliures o en determinats països entre pobles primitius. No hi ha res més natural.

femen rouco

La Fiscalia, és a dir, el govern del PP, es dedica a perseguir els membres de Podemos investigant el seu passat  per si troba alguna cosa per perjudicar-los. Primer ho van fer amb un regidor de Madrid que fa uns anys va escriure certs acudits de mal gust en Internet com qualsevol de nosaltres podria haver fet. Jo anime al senyor Fiscal que es done un volteta per la xàrcia i que m’explique per què no hi ha hagut ni una sola detenció en el cas dels comentaris jocosos quan va saber-se que una bona part del morts del  funest avió eren catalans. Molts españoles van manifestar la seua repugnant alegria. No hi van fer res. Em consta que no solament les autoritat catalanes, sinó que molts particulars informaren o denunciaren els fets.

Ara li toca a una regidora per participar fa anys en un acte reivindicatiu sobre la separació Església-Estat en un lloc públic que estava utilitzat per a fins religiosos. Se li acusa del delicte de ofender los sentimientos religiosos, o siga, blasfèmia. Una cacera de bruixes en tota regla.

Es dóna el cas que aquestes done són agredides, multades, torturades o assassinades segons el país en qüestió i que en la ultrarreligiosa Rússia de Putin també es castiga el que consideren delicte de ofendre les creences religioses. Putin, que és un dictador molt unit al Metropolità medieval de Moscú és molt sever en aquests temes. La policia deixa fer als creients quan apallissen a grup de xiques d’aquestes. Ací no arribem a tant, però un any de presó i la pèrdua del càrrec polític  em sembla una animalada pròpia dels borreguets que voldrien que fórem. S’equivoca. Els xais no els trobarà ningú en aquest costat.  Torna la Inquisició. Es dona el cas que la regidora nega que diguera el que se li atribueix. Faltaria veure què opina el o els ministres del ram, especialment si ocupen un càrrec important en l’Opus i son pare ja era del ram amb Franco.

Jo li demanaria a la Fiscalia que sense escarbar 4 ó 5 anys darrere prenguera accions contra les declaracions que polítics en exercici o periodistes mercenaris a sou  han fet darrerament, com la d’aquell ppeppero que insultà i faltà el respecte als familiars del antifranquistes assassinats durant la dictadura  que encara no ha estat enterrats com toca. I, posats a buscar, no fa falta que busque massa. Tots els dies sentim declaracions que mereixerien que la Fiscalia actuara, com la d’aquells que relacionen l’euskera amb l’ETA o la de qui diu “NO hay cojones” quan en una tertúlia conspiratòria algú parla de la Brunete i Catalunya.

http://www.elpunt.cat

Vivim en un món d’hipocresia absoluta. Quan els islamistes van atemptar contra la publicació satírica francesa que ja coneixem, un tal Mariano Rajoy va acudir hipòcritament als actes que es van fer a favor de la llibertat d’expressió – burla de la religió inclosa – i en contra de la violència contra aquell que tracte el tema de la religió com volen, semble burla, sorna o bufa. Això es quelcom que els fanàtics religiosos no poden comprendre.

Per què dic allò de la hipocresia? Perquè a l’Estat Espanyol el que fa la revista francesa és un delicte que es paga amb un any de presó; sí senyors. La llei es de 1995 i és vigent plenament, per això el fiscal vol empresonar a la regidora madrilenya.

En època de Franco, tan indissimuladament admirada pel fatxerio espanyol, existia un delicte de tall medieval, el de blasfèmia. Costà però va ser eliminat del codi penal durant uns anys. Després, com dic, tornà sota un altre nom… És el mateix cas de la Inquisición, que ara es diu Congregación para la Doctrina de la Fe. Canvia la corretja, però el gos és el mateix. Serà legal, molt legal, però és antidemocràtic. La llibertat d’expressió és sagrada per a tots; la creença en un o un altre déu és una cosa molt personal i de cap manera pot ser delicte opinar d’una manera o d’un altra sobre el tema com tampoc manifestar la nostra adhesió, rebuig, burla, mofa o el que considerem convenient. El principi de laïcitat obliga a separar la religió – les religions –  de l’estat. L’Edat Mitjana és lluny, o no?

En Info Libre, podem llegir:

Tras el atentado contra la revista satírica Charlie Hebdo, numerosas personalidades de la política española han salido en defensa de la libertad de expresión como repulsa contra la masacre terrorista. El presidente del Gobierno español, Mariano Rajoy, acudió el domingo 11 de enero a París para encabezar junto con decenas de mandatarios mundiales una multitudinaria manifestación.

Aunque en España no existe el delito por blasfemia como tal, el Código Penal recoge en su artículo 525 que las ofensas públicas a “los sentimientos de los miembros de una confesión religiosa” pueden incurrir en penas de multa de ocho a doce meses.

En este artículo también se hace referencia a aquellas manifestaciones que “hagan públicamente escarnio, de palabra o por escrito, de quienes no profesan religión o creencia alguna”.

Este delito de escarnio está tipificado en el Código Penal desde 1995, siete años después de que la Ley 5/1988 derogara el delito por blasfemia.

Pese a la jurisprudencia que asienta la prevalencia de la libertad de expresión, este artículo del Código Penal sigue permitiendo que se presenten denuncias en los tribunales contra quienes satirizan sobre asuntos religiosos. El caso más conocido de un procesamiento apoyado en el citado artículo es el que afectó al cantautor Javier Krahe, juzgado y absuelto en 2012 por unas imágenes grabadas en 1977 y emitidas en 2004 al final de una entrevista en Canal +. En ellas, junto a unos amigos, Krahe explicaba “cómo cocinar un Cristo”.

Ha habido otras denuncias amparadas en este polémico artículo, como las presentadas contra el Museo Reina Sofía por exponer determinadas obras o contra el autor de un videojuego que consistía en disparar a nazarenos en Semana Santa. El cómico Leo Bassi se vio en una situación similar; tuvo que enfrentar varias denuncias –de las que fue absuelto– por haberse disfrazado de papa durante una obra de teatro y por simular el acto de la consagración con preservativos.

Para poner fin a esta situación te pedimos que apoyes esta petición, dirigida al ministro de Justicia, Rafael Catalá, para eliminar del Código Penal el artículo 525 y, en concreto, el castigo por ofender a una confesión religiosa.

Quant a rexval

M'agrada Wagner, l'òpera, la clàssica en general i els cantautors, sobretot Raimon i Llach. M'interessa la política, la història, la filosofia, la literatura, el cinema i l'educació. Crec que la cultura és un bé de primera necessitat que ha d'estar a l'abast de tothom.
Aquesta entrada s'ha publicat en Article, Política, Religió, Uncategorized i etiquetada amb , , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Una resposta a Persecució contra Podemos. Femen. La blasfèmia i els troglodites.

  1. Retroenllaç: Charlie Hebdo: entre hipòcrites i aprofitats, pur racisme. Amb Rita Maestre. | EL CAVALLER DEL CIGNE

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s