El País Valencià ha dit que prou! Adéu al PP. Pujada històrica de Compromís.

compromistriunfo--644x362Joan Ribó, Mònica Oltra i Enric Morera.

Ja estava bé. El PP va entrar en les institucions valencianes al crit de “Vamo a forranno”. I ja ho crec que ho feren. Són tants els corruptes, el imputats, investigats, etc. tots presumptes excepte els que ja han estat condemnats. I ho han fer descaradament. Sobrecostos de grandes eventos, “Lo que haga falta” gastar-se per a la visita del Papa mentre El Bigotes arrimava el mostatxo en tots els negocis que podia, que el el Caso Nóos, la Fórmula 1 i un ganster, La Ciutat dels sobrecostos on es filtra l’aigua i es cau el trencadís, l’aeroport sense avions del abuelo a qui sempre li tocava la loteria… i molts noms propis, tant, que no pense escriure’n ni un perquè són coneguts no sols al País Valencià siga a Vigo i Melilla. Una vergonya. “Somos ComunidaZ líder, la envidia de España, Europa y el mundo mundial”.

arts sin trencadis Visió esperpèntica del Palau de les Arts sense trencadís.

Tenia raó el del “amiguito del alma te quiero un güevo”. Gràcies a ell i al que vingué a folrar-se, es folrà i se n’anà a menjar paelles valencianes d’eixes que augmenten la virilitat, hem hagut de passar la vergonya de ser Comunitat líder en corrupció i la més endeutada de tot l’Estat i no perquè s’haja invertit en educació, sanitat o serveis socials precisament- Els jutges ja dictaran sentències. Tenen moltes coses a investigar. A enemic que se’n va… pont de plata. Adéu PP. No torneu mai més. 

Els valencians li ho han fet pagar al PP, que ha perdut el 50 % del recolzament que tenia – segons els llocs, clar – mentre que Compromís, el nacionalisme d’esquerra valencià ha triplicat el seu després de dècades on la barrera alpina del 5% acordada pels partits tradicionalment majoritaris i el vot útil els impedia entrar-hi amb un 4,9% i centenar de milers de vots.

El PP segueix sent primera força a molts llocs encara. Per què? Perquè no hi ha més partits de dreta – el cas de Ciudadanos no queda clar – però amb la meitat de la seua força i perdudes les majories absolutes ho té molt difícil per a governar enlloc. L’esquerra està molt més fragmentada. La suma de tots els partits progressistes supera de sobra a la de la dreta. L’aritmètica electoral obliga als pactes, i ací l’esquerra que totes les de guanyar tant als municipis com a les Corts. El canvi més radical s’ha produït a la ciutat de València on Compromís quasi iguala al PP. Sense dubte, Joan Ribó va a ser el nou alcalde de València i Ximo Puig – del sector més nacionalista i progressista dels socialistes – serà un President de la Generalitat capaç de parlar correctament en valencià, que ja estàvem farts de peperos que ens produïen vergonya cada volta que demostraven la seua incompetència lingüística.

A continuació, un dossier amb notícies i editorials procedents de La Veu del País Valencià (en català) i Europa Press (en castellà).

El poble ha parlat: és l’hora de l’esquerra

senyeres 25 d'abril valència

Els resultats de les eleccions del 24 M han configurat un escenari magnífic per poder fer fora el PP de la presidència de la Generalitat. És l’hora que aquells que advoquen per la decència política i reconeixen que no podem passar ni un dia més amb el govern de la vergonya del Partit Popular valencià, siguen capaços d’arribar a acords i fer possible un govern que reconstruïsca un país que ha passat massa temps davall el jou del despotisme i la corrupció. I ho han de fer perquè el poble valencià, lluny de sigles, ha decidit majoritàriament que el govern que vetllarà pels seus interessos ha de ser una agrupació coral de diverses voluntats, que coincideixen en la decisió ferma de regenerar democràticament les institucions valencianes.

Es fa evident que la responsabilitat de governar el País Valencià hui dia és enorme. Amb un finançament injust, un deute immens i sobretot amb una fatídica xacra de corrupció que arrastrem des de fa ja massa temps, i que ens fa enrogir la cara cada vegada que apareix el nom de la nostra terra junt amb personatges que estalviarem al lector, per evitar-los un mal tràngol, queda clar que governar no serà fàcil. Tanmateix, ningú va dir que ho seria. Per això, lluny de capelletes i baralles internes que a ningú importen, els representants que hem escollit els valencians han d’assumir la responsabilitat d’arribar a acords i prioritzar sobretot el poble i el futur del país a absurdes baralles i conflictes interns que només fan que deixar preparat el terreny als carronyaires de la dreta, que no dubtaran en atacar al mínim senyal de feblesa que mostren. No ens podem permetre el luxe de caure en l’error de la fragmentació, l’objectiu de tots és massa ferm com per a equivocar-nos: la voluntat de tornar a la nostra terra tot allò que li han furtat.

Hom escolta sovint que l’esquerra sempre ens ve proposada des de diferents partits i que dita diversitat esdevé un problema a l’hora de rivalitzar amb la dreta, més feta a presentar-se marcial, disciplinada i unida. Però açò no és cert, no hi ha problema amb el maremàgnum de sigles si som capaços de donar prioritat a allò fonamental, que no és altra cosa que aplicar el significat mateix del terme política: la manera de governar els afers públics. La clau està en la voluntat política de les parts i en l’assumpció per la seua part de la responsabilitat exclusiva de fer fora el PP i retornar la dignitat a les institucions valencianes. A tots els partits cal dir-los ben fort i clar que no ens importen els conflictes ni les polèmiques internes, el poble ha parlat i ha decidit que siga l’esquerra la que governe el nostre país, així que responsabilitat i prioritzem la voluntat popular per sobre de qualsevol altra cosa. És un dia molt emocionant, el poble ha decidit que vol un govern proper, just i honest amb la ciutadania, feu-ho possible per favor.

València, capital del País Valencià

joan riboJoan Ribó, de Compromís, futur alcalde de València.

Les eleccions del 24M copsen des de ja fa temps totes les portades de tots els mitjans de comunicació del nostre país. Enquestes que es contradiuen, actes polítics, intents de ‘banys de multitud’ que acaben en escridassades, mítings, cartells per tot arreu… en definitiva una campanya que enguany ve marcada a foc per les ganes de canvi d’una societat convulsa i esgotada. Volem posar el focus un moment en quelcom que entenem fonamental per a la governabilitat del nostre país, la necessitat de canvi al cap i casal, a la ciutat de València, sense dubte, el motor del canvi al País Valencià. Perquè hom estarà d’acord que sense el canvi a la capital, serà complicat un canvi al País Valencià, per tant: cal guanyar València!

I cal fer-ho perquè el Cap i Casal ha de ser qui impulse totes les comarques cap a un projecte de país fonamentat en els vertaders trets d’identitat valencians. Una capital capaç de ser el vèrtex a través del qual es connecte tot el territori i afavorir així una vertebració necessària per recuperar d’una vegada per totes la idea d’un País Valencià capaç d’autogestionar-se i auto-governar-se, sense necessitat d’acatar sempre les ordres d’un centralisme nociu i pandèmic que ja fa massa anys que ens sotmet. A més, cal que València siga capaç d’explicar la unitat lingüística i normalitzar les relacions amb les altres capitals dels territoris amb qui compartim llengua, perquè es fa evident que compartir un vehicle de comunicació és un argument més per agermanar territoris amb qui compartim bona part de la nostra història. També caldrà recuperar-la de la voràgine d’economia especulativa amb què els governants han castigat la ciutat durant els darrers anys, perquè València necessita apostar per una dinamització econòmica basada en la formació del seu principal actiu, que són els mateixos valencians, i invertir en I+D+I, cosa que ha de garantir un retorn a curt termini d’una inversió absolutament necessària.

València, per altra banda, també necessita una regeneració com a ciutat des de diversos punts de vista. En primer lloc, és urgent la transformació en una ciutat cosmopolita, ecològica i tecnològica, que respecte els valors que el seu entorn únic li proporciona. En segon lloc, ha de ser capaç de lluitar sense por contra la xacra del feixisme, que en els darrers anys campa a València amb una llibertat més pròpia de temps que cal deixar a l’oblit d’una vegada per totes. Finalment, cal exigir-li un respecte sincer cap als seus barris, sobretot els del marítim, que han patit com ningú la dèria especuladora d’uns polítics més entossudits en el benefici propi que en la convivència ciutadana.

Necessitem una capital del País Valencià lliure i solidària amb la resta del nostre territori, una ciutat que recupere l’esplendor que històricament ha lluït amb orgull. Necessitem recuperar els seus carrers, els seus records, la brillantor d’una ciutat esplèndida que ha aguantat dempeus l’assetjament d’una alcaldessa obsessionada en espanyolitzar-la i negar-li la seua cultura, la que li és pròpia. No calen més paraules, et volem lliure València!

Joan Ribó podria succeir Rita Barberà a València

ritabarberaexorcistaAdéu, Rita (1991-2015) que ja en teníem ganes…

‘La suma de Compromís, PSPV i València en Comú aconseguiria la majoria absoluta (17)’

A València, amb el 99 % escrutat, PP, 10 regidors, Compromís 9 per davant de C’S 6, PSPV, 5 i València en Comú, 3.

A la ciutat de València el partit més votat en les eleccions municipals és el PP amb 10 regidors, que avança lleugerament Compromís amb 9.

Per darrere se situa Ciutadans que entra en el consistori amb sis edils, seguit del PSPV (5) i València en Comú (3), la plataforma ciutadana en la qual s’integra Podem, que aconsegueix el 8 per cent dels suports.

La majoria absoluta s’obté amb 17 regidors.

Mònica Oltra: ‘Hui comencem a escriure la nostra història’

monica-oltra

Mònica Oltra, el carisma més fort de Compromís. Es va fer famosa per les samarretes denúncia que portava a les Corts.

‘El que està clar és que Compromís lidera la política del futur i eixe lideratge’

La candidata a la Presidència de la Generalitat per Compromís, Mònica Oltra, ha anunciat que “hui comencem a escriure la nostra història” i ha assegurat “que ja toca somriure, perquè un poble que somriu és un poble digne”. “És el moment dels qui hem decidit ser valents liderant les polítiques d’un nou govern que clame per la cultura i treballe perquè els nostres fills tinguen un futur millor”, ha asseverat.

Així s’ha pronunciat Oltra davant els centenars de persones que abarroten la plaça del Pilar de València en unes declaracions en les quals ha apuntat que “aquest és el moment dels ciutadans que hem triat Compromís” i ha assegurat que el resultat dels comicis “és el triomf de la decència i de la gent honrada i senzilla que no es mereix els governants que ha tingut”.

En declaracions als mitjans, Oltra ha apuntat que “demà parlarem sobre com es conformarà el govern” però ha destacat que “el que està clar és que Compromís lidera la política del futur i eixe lideratge”, ha considerat que “encarna la rebel·lió del poble”.

Oltra ha manifestat que el nou govern que es forme serà un govern que treballe “perquè mai més ens avergonyim quan la Comunitat ix en els noticiers” i ha considerat que el seu partit “té una aliança indestructible amb aquest poble”.

De la mateixa manera, ha apuntat que “ha complit un somni: veure Ribó com a alcalde de València” ja que, al seu entendre, “aquesta ciutat necessita protecció i una mare que és Ribó”. Sobre aquest tema, ha assenyalat que “eixos barris que no han xafat la madrastra Barberá i Fabra, s’han posat dempeus i han dit prou”.

Qüestionada sobre possibles converses amb el candidat de Podem, Antonio Montiel, i amb el número u del PSOE a la Generalitat, Ximo Puig, ha assegurat que “de moment està en comunió amb el poble”. A més, qüestionada sobre els qui l’aclamen ja com a ‘Presidenta’, Oltra ha assegurat que l’“ompli d’orgull” i que “són un reflex del que el poble ha expressat”.

Així mateix, ha donat les gràcies “a totes aquelles persones que han agafat un avió per venir a votar” i ha assegurat que treballarà “perquè tornen” ja que “ací els hem parit i ací els volem”.

Per la seua banda, el número dos de la llista de Compromís, Enric Morera, ha assenyalat que “hem fet història” i ha destacat que aquesta és “una nit històrica de canvi polític al País Valencià’. De la mateixa manera, ha enviat un missatge “per a la gent que ens veu des de fora: el poble valencià és un poble digne que s’ha expressat contra un Partit Popular que l’ha humiliat”

Així, entre crits de ‘Presidenta’ i ‘Visca València’, la jornada ha conclòs amb un brindis, una ‘batukada’ i una invitació per a continuar “la festa” a la plaça de l’Ajuntament.

Ximo Puig: ‘Comença un temps nou’

ximo puigXimo Puig, socialista, probable  futur President de la Generalitat.

‘El candidat del PSPV assegura que el canvi serà liderat pels socialistes’

El candidat a la presidència de la Generalitat pel PSPV, Ximo Puig, ha assegurat que com a conseqüència dels resultats electorals, els ciutadans del País Valencià “han decidit que el canvi el lidere el partit socialista”.

Puig ha mostrat la seua alegria perquè després de vint anys de domini del Partit Popular “comença un temps nou, temps d’esperança i d’optimisme, també de treball molt dur i exigent”.

El candidat socialista, que té grans possibilitats de ser el nou president de la Generalitat, demana un acord “entre tots: institucions, organitzacions empresarials i sindicals per plantar cara a la desigualtat”.

monica oltraGran victòria de Compromís.

VALENCIA, 25 (EUROPA PRESS)

Compromís ha dado este domingo la sorpresa en las elecciones autonómicas y municipales de la Comunitat Valenciana, al lograr los mejores resultados de su historia y mucho más positivos de los que le pronosticaban las encuestas.

En los comicios a las Corts Valencianes, Compromís ha conseguido 19 escaños, lo que multiplica por tres los seis que logró en las elecciones autonómicas de 2011. Asimismo, ha sorprendido el avance que ha experimentado la coalición en el Ayuntamiento de la capital del Turia donde ha pasado de tercera a segunda fuerza política, pisándole los talones al PP de Rita Barberá, ya que ha obtenido nueve concejales, uno menos que la formación ‘popular’.

Compromís se presentó por primera vez a las elecciones a las Corts en 2007, integrada por EUPV, Bloc Nacionalista Valencià, Els Verds del País Valencià, Els Verds Esquerra Ecologista del País Valencià e Izquierda Republicana. Logró entonces siete diputados. La coalición sufrió una importante crisis en 2007 y 2008 lo que provocó que EUPV abandonara el grupo parlamentario.

El nuevo Compromís –ya sin EUPV– volvió a presentarse a las elecciones de 2011 y obtuvo seis escaños. De este modo, y en solo cuatro años, la coalición ha multiplicado por más de por tres sus diputados han lograr, en los comicios de este 2015, 19 parlamentarios.

En el ámbito municipal, Compromís concurrió por primera vez en Valencia en las pasadas elecciones y obtuvo tres concejales, con Joan Ribó a la cabeza. Frente a estos tres, este domingo la coalición ha logrado nueve ediles y ha desbancado al PSPV del segundo puesto. De este modo, Ribó podría ser el próximo alcalde de la ciudad, si logra acuerdo con otros partidos como PSPV y València en Comú.

Compromís ha roto las encuestas ya que no le pronosticaban un resultado tan bueno como el que ha obtenido. Así, la última encuesta del Centro de Investigaciones Sociológicas (CIS) le daba entre siete y ocho diputados en las Corts y cuatro ediles en Valencia, resultados que ha superado con creces.

Quant a rexval

M'agrada Wagner, l'òpera, la clàssica en general i els cantautors, sobretot Raimon i Llach. M'interessa la política, la història, la filosofia, la literatura, el cinema i l'educació. Crec que la cultura és un bé de primera necessitat que ha d'estar a l'abast de tothom.
Aquesta entrada s'ha publicat en Article, Política, Uncategorized i etiquetada amb , , , , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

3 respostes a El País Valencià ha dit que prou! Adéu al PP. Pujada històrica de Compromís.

 1. feseto ha dit:

  Si tot va com ha d’anar tindrem un alcalde de València i un president de la Generalitat que oarlaran correctament el valencià. Y podrem tornar a veure televisions i ràdios en la nostra llengua (Canal 9, TV3, Catalunya Ràdio, etc). i també hi haurà una escola valenciana, on els xiquets podran estudiar en la llengua pròpia. Si seguin així, dins de poc, semblarem un país normal. Qui ho anava dir!

 2. Teresa ha dit:

  Enhorabona, amics, des dels Països Valencians del Nord ens n’alegrem enormement d’aquest gran pas endavant ! Recupereu el que es nostre/vostre, el que és del poble!

 3. rexval ha dit:

  Moltes gràcies als dos, la veritat és que no m’ho acabe de creure. He tingut Rita des dels 31 anys i en tinc 55… uns 24 anys, mitja dictadura postfranquista. És increïble. Ara cal esperar que els polítics progressistes i nacionalistes pensen en clau de país i poble, i s’unesquen per fer fora a aquesta gent i isquen del malson blavero-feixista. Sóc optimisnta. Conec a Ximo Puig, encara que no som del mateix partit. L’he vist moltes voltes a Morella. M’ha assegurat que tornarem a tenir Canal 9, però de qualitat. També està a favor de la recepció de la TV3. El que em preocupa és l’opinió de “Madrid” i si l’obliguen a fer el que no hauria de fer. Un tal Felipe González es va manifestar a favor d’un govern de concentració amb el PP per evitar que Podemos arribe al poder. Ja veurem… De moment, súper content.::DDD

  Una abraçada.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s