Eutanàsia: el dret al bon morir. Carta oberta a la Sra. Bachelet.

eutanasia xilena xiquetaValentina i Bachelet, que va  acudir a l’hospital quan el vídeo de la xiqueta fou conegut en tot el món.

 Ha mort a Xile una xiqueta preciosa de 14 anys, una nena d’eixes que enamoren només de veure-les.  Tenia una mal incurable que requeria tres trasplantaments d’òrgans vitals. Son germà també tenia la mateixa malaltia i va morir al 6 anys. Ella va lluitar tant com pogué a casa i al carrer fins que ja no ho va poder suportar encara que sempre mantingué l’ànim. Amb una maduresa impròpia de la seua edat va enregistrar un vídeo per a demanar-li a la presidenta del seua país, Xile, una injecció que la fera dormir per a sempre, ja que no no podia suportar la situació. Sos pares hi eren d’acord. Aquestes són les seues paraules i la seua voluntat:

“Soy Valentina Maureira, tengo 14 años, sufro de fibrosis quística y solicito hablar urgentemente con la presidenta, porque estoy cansada de vivir con esta enfermedad y ella me puede autorizar la inyección para quedarme dormida para siempre”

En un dels vídeos difosos, un ser menyspreable va dir que que s’havia de respectar la vida i no acurtar-la. El molt catòlic senyor es mereix que si té un fill li passe com a Valentina o pitjor encara, i que mora lentament i amb tota classe de dolors sense cap possibilitat de recuperació com no fora un d’eixos miracles en què segur que hi creu o fa veure que ho fa.  O siga, que rabie fins que  Déu vulga.

bachelet-a1La presidenta, va ser un dia torturada pel sequaços de Pinochet. Va anar a l’hospital a veure la xiqueta, però va dir-li que el que demanava estava en contra de la llei, va somriure i es feu la foto amb la xiqueta. Molt bé senyora Bachelet, socialista d’opereta, vosté va ser torturada segons la llei del dictador i ara permet la tortura d’una nena perquè l’església catòlica medieval segueix tenint molt de poder en un país que no té misericòrdia ni pietat davant la tortura d’una xiqueta perquè la llei.. Quina llei? L’església, senyora, la mateixa que va beneir a Pinochet, qui va ordenar la seua tortura. Sent vergonya de vosté, molta vergonya, perquè em sent pròxim a Allende. Les lleis, senyora presidenta, les maleïdes lleis es poden canviar; el que resulta repugnant és condemnar a una nena a la tortura. És inhumà.

bachelet curas milicosBachelet amb els responsables de la tortura de Valentina.

 Les religions, totes les religions, són una gran i ridícula mentida que aprofiten per enganyar, dominar, adquirir riqueses  poder. Vosté no té valor d’enfrontar-se a uns senyor vestits de manera ridícula que es creuen – això van creure – representants de no sé quin déu, de la seua voluntat, etc i amb el dret de decidir sobre les nostres coses més íntimes. I no, no són ningú. Hi hagué qui va matar en nom Isis i Osiris, i ara ningú hi creu. Hi ha qui pensa que menjar porc, vedella o fer-se una transfusió de sang és pecat –paraula ridícula que no entra en la meua ment – fins i tot hi ha qui mata per fer caricatures d’un senyor que creue profeta d’un altre déu…

pernilLa religió, totes les religions són danyoses i falses. Però mire, qui crega el que vulga creure, que s’ho crega però amb un límit: la voluntat i la llibertat dels altres. Que algú es creu que un misteriós ens a qui ningú no ha vist i que li diuen déu, és qui ens dona i ens lleva la vida a voluntat i que hem de patir dolor perquè el dolor santifica i redimeix, que faça el que vulga i mora ple de dolors i sense esperança, fins i tot que veja com una filla seua de 14 anys mor amb dolor, rabiant de dolor.. que ho faça si té el cervell rentat com una dona que coneguí que pertanyia a una secta cristiana que prohibeix – entre altres coses – les transfusions i ella en necessitava una per sobreviure. S’hi va negar deixant òrfena una xiqueta de 6 anys i un marit que quant arribà a casa li va calar foc a la seua Bíblia i altres escrits religiosos. Tan absurda com la prohibició de les transfusions és la de menjar porc jueus i musulmans. No entra en la lògica racional sinó en el rentat de cervell i l’adoctrinament religiós.

ninas-embarazadas-latinoamericaXiquetes embarassades – sovint violades – sense dret a avortar a Xile sense cap excepció.

 Senyora Bachelet, en el seu país, com els altres catòlics endarrerits – sembla que catòlic i endarrerit siguen sinònims – no es por avortar. Vosté sap que tots els anys s’obliga en el seu subcontinent, subdesenvolupat i tercermundista a parir a xiquetes que han quedat prenyades per violació. Moltes d’elles, de 10 anys o menys, moren durant l’embaràs o el part perquè encara els seus cosos no estan madurs per a ser mares. A vostés els importa un rave.

Violeta, la xiqueta de 14 anys que li demanà morir sense dolor estarà sempre en la seua consciència. Vosté ha col.laborat en la seua tortura, i per a què, senyora, per què? Per por a unes persones que fan com que creuen coses tan absurdes com que una verge pot parir. No, senyora Bachelet, les que parixen són xiquetes violades si no han mort abans.

AbortionLawsMap-NoLegend-2011-08-01Situació jurídica de l’avortament al món: Legal amb consentiment (en violeta) Il·legal sense excepcions (en roig). En la resta és legal en certs supòsits: violació, malformació, perill per a la mare, etc.

 L’Església catòlica – que prohibeix la masturbació o els preservatius – també prohibeix l’avortament encara que mora una víctima innocent, però vostés, senyora Bachelet tenen por  dels que es creuen amb poder de dictaminar sobre què és legal o il.legal, quan del concepte de pecat no haurien de passar en una societat democràtica. El suposat pecat no por ser mai delicte, ja que es tracta d’àmbits ben diferents: la religió per a qui la vulga acatar, i la llei, que és obligatòria per a tots, fins i tots per als religiosos que no són castigat quan abusen sexualment dels xiquets. El govern irlandés els ha tapat. En el seu subcontinent, subdesenvolupat encara hi són en l’edat mitjana. L’hàbit i la sotana estan per damunt dels laics.

Vosté, senyora Bachelet m’ha fallat en molts camps. Allende l’expulsaria del partit. La seua política és massa pareguda a la de la dreta, ni que siga ha sabut començar pel principi. Religió i Estat han d’estar separats, a no ser que el model de l’Estat Islàmic li siga referencial.

Pius_XII.,_Krönung_1939JSAixò deia una senyor a qui alguns li diuen papa, un tal Pius XII:

¿No consisteix  l’eutanàsia en una falsa compassió que al·lega evitar l’home el patiment purificador i meritori, no per mitjà d’un ajut caritatiu i lloable, sinó per mitjà de la mort, com si estigueren tractant amb un animal irracional desproveït d’immortalitat?

En aquesta rebutjable i enganyosa pegunta retòrica tal volta inspirada per l’Esperit Sant el Papa – que era infal·lible segons ell – estava atribuint falsament al dolor els conceptes de purificació i  mèrit. Sembla que si patim com Crist en la creu anirem al Cel en una forma estranya que solen denominar ànima immortal, una falsedat quimèrica  per qui se la vulga creure o fingir que se la creu, que això és el que passa moltes vegades. Parla de la caritat que, per la meua part, ja se la pot guardar per als seus seguidors. Jo parle de justícia, solidaritat i llibertat, conceptes que no caben en el seu borreguer ideari. A més, a quest senyor no l’ha votat ningú i pretén ser el vicari de Crist en la terra. Ja passaren els temps dels faraons i els seus escarabats sagrats. Som al segle XXI.

Aquest senyor no sap què és la compassió i està molt desafortunat quan fa esment als animals irracionals. I és que no pot saber què és l’amor a una persona o a un animal, perquè les persones que som capaços d’amar no podem suportar el dolor ni en un animal ni en una persona volguda. Per això, anem al veterinari si el nostre estimat animalet està sofrint i rabiant per evitar que l’agonia es convertesca en una tortura.

Què van a saber estos senyors? Quan li arribà el moment a ma mare, mon pares i els meus germans decidírem dir-li al metge que fera tot el possible perquè no patira. Així va ser. Ma mare va quedar-se plàcidament dormida fins que tot acabà. És de malparits deixar patir a un ser humà perquè un senyor que porta al cap un ridícul barret  diga estupideses com l’anterior.

Mar-Adentro-Divx-frontal-DVD

Quan s’estrenà Mar adentro hi va haver un debat sobre el tema. Un senyor d’eixos de sotana va dir que els que parlaven de mort digna, havien de saber que la mort més digna va ser la de Crist, amb dolor i passió i bla, bla, bla… S’oposava fins i tot als remeis pal·liatius. Sembla com si Esperanza Aguirre i els seus l’hagueren sentit ja que el Doctor Montes va tenir molts problemes pel seu treball amb els remeis pal·liatius. Fins i tot l’acusaren d’assassinar malats. I és que són una colla impresentable. Com a mostra el tema de les sedacions i del poder de decisió dels sacerdots en temes que no els competix pactat per Aguirre i Rouco Varela, com va denunciar l’equip mèdic de l’Hospital.

doctor_luis_montesEl doctor Montes va ser difamat pel sector més reaccionari del PP de Madrid.

 No és el mateix administrar pal·liatius que practicar l’eutanàsia. En el primer cas es tracta d’atenuar tot el que es puga el dolor mentre que en el segon l’actuació va encaminada a interrompre una vida sense esperança de manera passiva – no donant més medicació – o activa – fent servir algun fàrmac que acabe amb la vida. Aquesta podria ser una definició:

L’eutanàsia (del grec euthanasia, ‘bona mort’) és la mort indolora i provocada a persones que decideixen per una raó personal que no volen continuar vivint. Sovint es tracta de persones que sofreixen d’una malaltia dolorosa i terminal per a la qual no hi ha cap remei.

Euthanasia_in_Europe   Eutanàsia directa activa legal: Benelux. Eutanàsia directa passiva legal: Espanya, França…   Suïcidi assistit legal: Suïssa, Alemanya, Suècia. Eutanàsia il·legal: Polònia.     Situació ambigua: Itàlia, Portugal…

Quan es toca aquest tema, qui confon les coses sol referir-se al nazis, com si fora el mateix exterminar per motius ideològics indignes a persones amb algun problema físic o psíquic que complir la voluntat sobirana e intransferible del ser humà, que és l’amo de la seua vida i lliure per decidir si vol morir perquè la vida que té li és indigna i no li compensa. Qui vulga viure per a patir, que ho faça, però que no obligue als altres ni li lleve la llibertat de posar fi a la seua vida. Entrem ací en el suïcidi assistit que solament és legals en uns pocs països europeus: Suïssa, Alemanya i Suècia.

A favor, podem citar dues persones molt conegudes:

hans_kung

1- El teoleg Hans Küng, malalt de Parkinson que va dir:

«No estic cansat de la vida, sinó fart de viure».

 Küng, al qual el papa Joan Pau II va inhabilitar per oficiar per les seues postures crítiques davant del Vaticà, es planteja recórrer al suïcidi assistit per posar fi a sa vida, davant la progressió que pateix de la malaltia de Parkinson.

«No vull seguir vivint com una ombra de mi mateix» afirma en les seues memòries.

Stephen-Hawking

2- El científic Stephen Hawking, que defensa el suïcidi assistit per a malalts terminals.

Les persones que pateixen una malaltia terminal i pateixen molt dolor haurien de tenir el dret d’acabar amb les seues vides, i aquells que els ajuden no haurien de ser perseguits per la justícia, va dir en una entrevista emesa per la BBC. Hawking considera han d’existir mecanismes de control per assegurar que la persona malalta genuïnament vulga acabar amb la seua vida i no siga pressionada o obligada a prendre aquesta decisió sense el seu consentiment”.

Valentina tan sols tenia una oportunitat: el triple trasplantament d’òrgans vitals. El problema és el mateix: la religió. A Xile l’escassesa de donants és brutal. Igual que el hinduistes creuen que les vaques són sagrades, ells han segut manipulats per creure en una cosa tan absurda com ara la resurrecció de la carn. Per això, no donen la carn del seu cos que es podrirà i serà menjada pels cucs mentre xiquetes com Valentina s’ha passat la vida esperant els òrgans que haurien pogut salvar-les d’una mot segura, lenta i dolorosa.

Que rese qui pense que això aprofita per a alguna cosa. Valentina ha segut víctima de la religió per partida doble: ni se li ha fet cap trasplantament ni s’ha evitat el seu dolor. I tot això ha estat en contra de la seua voluntat i la de sos pares. Almenys, ja no segueix patint. Puc imaginar-me com deuen sentir-se els pares i no puc sinó sentir pena i compassió. Diuen que enterrar un fill és una de les experiències més doloroses. Amb Valentina ja en són dos i pel mateix motiu.

Gràcies a Valentina que haver deixat que l’hàgem coneguda amb la seua simpatia i determinació. Tot un exemple i una llàstima.

valentina

Quant a rexval

M'agrada Wagner, l'òpera, la clàssica en general i els cantautors, sobretot Raimon i Llach. M'interessa la política, la història, la filosofia, la literatura, el cinema i l'educació. Crec que la cultura és un bé de primera necessitat que ha d'estar a l'abast de tothom.
Aquesta entrada s'ha publicat en Religió, Uncategorized i etiquetada amb , , , , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s