Totes les religions són falses i danyoses.

  lapidacion 1

El premi Nobel Bertrand Russell va escriure en el seu assaig Per què no sóc cristià? que totes les religions i polítiques totalitàries tenen dues coses en comú: són falses i són danyoses. Després de tan contundent con encertada afirmació explica de manera racional per què opina així. Aquestes valents declaracions no li isqueren debades. Un tribunal de New York li va impedir la docència en els EEUU malgrat la suposada separació legal de la religió i l’Estat, la llibertat de consciència i de càtedra perquè tot és mentida. Religió i Estat formen un binomi de poder que s’ha mantingut unit sempre. Totes les religions han perpetrat crims espantosos. la lapidació és comuna a jueus, cristians, musulmans i d’altres religions; no és un invent de l’Islam. En la Bíblia podem trobar cites sobre el tema.

La diferència entre Orient i Occident és que en Occident van triomfar les idees il·lustrades i es van reconéixer els drets humans. La teocràcia medieval va ser substituïda per un humanisme que donà lloc a les llibertats que totes les religions neguen sense excepció. Occident no té cap superioritat moral. El que passa és que ha trencat amb la religió, que ha quedat en un segon pla. En Orient, lamentablement, no hi ha hagut ni Renaixement, ni Il·lustració que conduïra a la separació de la religió de la política. Segueix la teocràcia com a Europa fa segles. Amb teocràcia no hi ha llibertat. El pecat religiós no es pot confondre amb el delicte legal. Massa gent ha patit i pateix per culpa de les religions, de totes sense excepció. Encara s’assassina en nom d’un déu en què uns creuen i una altres no.

chaplin ateuA continuació una sèrie d’il·lustracions sobre crims comesos en nom d’algun deu. La meua intenció en fer pensar a vident. Us recorde que els antics grecs condemnaven a mort a qui no creia en els deus de l’Olimp, deus en qui ja no hi creu ningú. La raó ens diu que mai no van existir per pur sentit comú que diria Chaplin. El gran Sòcrates va ser condemnat a morir per impiu i corruptor de la joventut. El tema del jovent i la infantesa enllaça amb el de la pedofília de determinats sacerdots catòlics. El celibat, que és antinatural per motius obvis, és el que crea aquestes relacions intolerables amb menors que la Jerarquia sempre ha tractat d’amagar.

The_Death_of_Socrates

Sòcrates va morir amb cicuta per no creure en els deus grecs.

Avui solem relacionar la lapidació amb l’islamisme radical, però realment aquesta pràctica és anterior als musulmans. En la Bíblia apareix. Ha segut la manera tradicional d’aplicar la pena de mort dels jueus en casos com l’adulteri femení. És conegut que, segons l’Evangeli, Jesús va detenir un d’aquests crims dient: Aquell que estiga lliure de culpa que tire la primera pedra. No obstant això, els cristians són responsables de la mort de moltíssima gent per motius religiosos. La foguera va substituir la lapidació.

hoguera rusa

Heretges russos cremats en la foguera.

Crec en la llibertat de consciència i d’expressió. per això sóc partidari de la llibertat religiosa, que inclou l’agnosticisme, l’ateisme o la indiferència. De la mateixa manera que és líctit fer proselitisme de qualsevol religió, creença o idea també ho és el punt de vista oposat, que inclou la crítica ja siga seriosa o humorística. El que és sagrat per a uns pot ser ridícul per a altres. Tots tenen dret a manifestar-se com vulguen sempre que ho facen pacíficament. Fer ús de la violència o el crim per motius religiosos és intolerable i propi de fanàtics. És repugnant la idea de matar una persona per fer una caricatura siga de qui siga.

religionfranco iglesiahombre-bombalapidacionlapidacion pintura  lapidacion Dibujo color  lapidacion 9

Fins ací la ficció: caricatures, dibuixos, pintures… El que ve ara és, malauradament, real.

lapidacion-horrible-02 lapidacion9_560x280lapidacionlapidacion mkJa està bé! És repugnant. En el segle XXI no haurien de passar aquestes coses. Deixeu-nos en pau i que cadascú crega el que vulga sempre que no faça ús de la violència per imposar les seues creences.

lapidacion manolapidacion nua

Pena de muerte en la Biblia.

Levítico 20:27 Y el hombre o la mujer que evocare espíritus de muertos o se entregare a la adivinación, ha de morir; serán apedreados; su sangre será sobre ellos.

Éxodo 21:15 El que hiriere a su padre o a su madre, morirá.

Levítico 20:9 Todo hombre que maldijere a su padre o a su madre, de cierto morirá; a su padre o a su madre maldijo; su sangre será sobre él.

Deuteronomio 17:12 Y el hombre que procediere con soberbia, no obedeciendo al sacerdote que está para ministrar allí delante de Jehová tu Dios, o al juez, el tal morirá; y quitarás el mal de en medio de Israel.

Éxodo 22:20 El que ofreciere sacrificio a dioses excepto solamente a Jehová, será muerto.

Levítico 20:10 Si un hombre cometiere adulterio con la mujer de su prójimo, el adúltero y la adúltera indefectiblemente serán muertos.

Levítico 21:9 Y la hija del sacerdote, si comenzare a fornicar, a su padre deshonra; quemada será al fuego.

Levítico 20:13 Si alguno se ayuntare con varón como con mujer, abominación hicieron; ambos han de ser muertos; sobre ellos será su sangre.

Levítico 24:16 Y el que blasfemare el nombre de Jehová, ha de ser muerto; toda la congregación lo apedreará; así el extranjero como el natural, si blasfemare el Nombre, que muera.

Salmos 137:9 ¡Feliz el que tome a tus hijos y los estrelle contra las rocas!


Cinema actual

Sobre el tema de l’integrisme islàmic hi ha una pel.lícula franco-mauritana excel·lent de 2014. En aquest enllaç teniu més informació i podeu descarregar un pdf en francés o anglés. Es diu Timbuktú. Ací en teniu el tràiler i una selecció d’escenes.

Quant a rexval

M'agrada Wagner, l'òpera, la clàssica en general i els cantautors, sobretot Raimon i Llach. M'interessa la política, la història, la filosofia, la literatura, el cinema i l'educació. Crec que la cultura és un bé de primera necessitat que ha d'estar a l'abast de tothom.
Aquesta entrada s'ha publicat en Article, Política, Religió, Uncategorized i etiquetada amb , , , , , , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Una resposta a Totes les religions són falses i danyoses.

  1. Retroenllaç: Charlie Hebdo: entre hipòcrites i aprofitats, pur racisme. Amb Rita Maestre. | EL CAVALLER DEL CIGNE

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s