Paper higiènic pixat. Quan els drets són paraules que se’n du l’aigua del vàter.

Congreso[1]

Congrés dels Imputats. On són? Ja vos ho podeu imaginar…

Amb motiu dels atemptats islamistes a França, algun idiota es dedica a parlar de la suposada superioritat moral d’Occident. Per què dic això? Perquè el nostre sistema és el del lladronici del Capital. La famosa trilogia republicana Liberté, Égalité et Fraternité sona molt bé, però és mentida. Totes eixes coses són per als poderosos i adinerats; per a la resta són paper higiènic pixat. Hi ha una cosa que falta a la tríada anterior: la guillotina. El règim liberal no és fruit solament de les idees, sinó de la guillotina per on passaren reis, nobles i clergues. Ningú no cedeix el que és seu sense resistència. El bonisme és una utopia estúpida.

Babeuf

Babeuf, revolucionari francés guillotinat per voler abolir la propietat privada.

En plena Revolució Francesa, els de baix, els anomenats sans-culotte (els descamisats, que en diríem ara) s’adonaren que sense igualtat econòmica els Drets de l’Home i del Ciutadà eren una pura entelèquia. Babeuf, era un d’ells. Procedia de l’ala esquerra dels jacobins. Va lluitar per la igualtat real. Estava en contra de la sacrosanta propietat privada. Va dirigir una publicació revolucionària, El tribú del poble que és el títol que el Rienzi de Wagner va prendre. També va fomentar l’anomenada Conspiració dels Iguals. Finalment, el van guillotinar. La propietat privada és sagrada i la igualtat és una mentida que està escrita en el paper higiènic de les constitucions burgeses com la que tenim. Hui Babeuf és considerat tant el pare del comunisme com de l’anarquisme.

Fa ganes d’anar al servei cada volta que sentim a un presumpte lladre per la tele omplir-se la boca amb tan nobles paraules: que si llibertat, que si igualtat davant la llei, que si dret al treball, a la vivenda, a la sanitat, a l’educació… Potser enganyen algú, però tot és mentida. Ningú no es creu que democràticament i pacífica siga possible aconseguir el que el poble es propose. Això és una enganyifa per conservar els privilegis que tenen el amos del cortijo en què vivim.

rei i corinna_html_26defebc

El rei i la princesa. Princesa?

Estat de Dret. Quina mentida. La desigualtat davant la llei és evident tant per raons sanguínies com econòmiques. Deia un idiota del Siglo de Oro: Del rey abajo, ninguno. El que hauria d’haver dit era: Del rey abajo, no se salva ninguno. Que ja se sap tot, que tots són uns lladres i alguns estan protegits per la llei i els poders fàctics. Amb quins diners es pagaren els elefants, búfals – sí búfals també – i altres animals caçats? Quan costa una puta de luxe? Qui la paga? Qui cobra més una puta de luxe o una princesa?

thatcher i reaganthatcher_pinochet

És totalment fals el que ens volen fer creure: liberalisme és democràcia i sense liberalisme econòmic no és possible la democràcia. El liberalisme és indivisible i l’Estat no ha d’intervenir en l’economia. El mercat no necessita ser regulat. Una mà invisible fa que s’autoregule. La dictadura de Pinochet va ser el primer experiment neocon que posà en marxa les teories ultraliberals de l’Escola de Xicago. Després s’aplicaren als EEUU i Regne Unit amb Reagan i Thatcher. Ara s’estan aplicant a Europa i el resultat és pèrdua de drets de tot tipus i destrucció de l’Estat de Benestar. Els rics es fan més rics, la classe mitja s’afona i els treballadors empitjoren la seua situació.

Estat del Benestar. Res no és perquè sí. Algun ingenu és capaç de creure que el nostre Estat de Benestar (?) va nàixer així com així? Algú es pensa que el poder atorga sistemes de benestar perquè és molt bo amb les classes baixes? Qui s’ho crega és un estúpid i no en té ni idea. Aquests sistemes naixen després de la II Guerra Mundial. Per què? Són fruit de la Guerra Freda. Els governs occidentals tenien por que el comunisme triomfara en els seus països. També era una forma de lluita ideològica. Calia demostrar que el capitalisme – el Estado democrático y social de derecho– era millor que el sistema socialista. No és casual que delinqüents com ara Margaret Thatcher, Ronald Reagan i Augusto Pinochet es dedicaren a destruir-lo en un moment que el sistema soviètic estava en crisi. Ja no calia que els obrers occidentals tingueren el benestar anterior. Una vegada enfonsada la Unió Soviètica, estava de més l’Estat del Benestar. Felipe González, a les ordres dels seus amos, va ser el primer en desmantellar-lo a Espanya. El primer medicamentazo és seu. Qui comença a privatitzar empreses i serveis públics va ser ell. Després seguiren tots els altres perquè és mentida allò de l’atermància; els dos partits són les cares de la mateixa moneda. La Dama de Ferro, íntima del dictador Pinochet va minar la influència dels sindicats i destruir un sistema de benestar envejable. Quan va morir, milers de persones ho van celebrar en el carrer. Ara bé, cap laborista va desfer el que va fer aquesta dona de mal record. Tots formen part del sistema. De res aprofita anar a les urnes perquè són ells qui controlen el procés per guanyar sempre.

farmacia3

La salut és un negoci. Molta gent no pot pagar els medicaments.

Parlant de medicamentazos no fa molt, de cara a l’hivern i els refredats, el ministre de torn ha llevat de la SS – a més d’altres medicaments – els xarops per a la tos, mucositat, etc. Si els necessites has de pagar el que et vulguen robar. Dic robar clarament perquè el que abans et costava uns cèntims ara et costa 8 €. La pujada és monumental, però com que ja no entra en el seguro, els laboratoris poden cobrar el que vulguen. Tenen les de guanyar perquè ja és un luxe anar al cinema, per exemple, però la salut és una altra cosa, t’hi gastes els diners per necessitat, si pots, clar. Aquest matí he anat a la cova de lladres anomenada farmàcia i m’he gastat 8 € en el que abans em constava menys d’un. M’ho puc permetre, però una velleta que cobra 428 € al mes quasi em fa plorar. Ha tret la llista dels medicaments que necessitava. La majoria no entren ja en el seguro. Costaven 32 €. La dona ha dit al farmacèutic que li posara el més importants fins a 10 €, que més no podia pagar. Li ho he pagat jo i l’he convidada a un café. La pobra viu sola. No té ningú i l’assistenta social de l’ajuntament li ha dit que com que ella pot arreglar la casa sense ajuda i cobra uns diners tots els mesos, que no li corresponia cap ajuda.

Felipe_Gonzalez-Madrid-28_de_enero_de_2004

Felipe González, el gran manipulador.

Aquesta és la societat que tenim. Afortunadament la velleta és propietària de sa casa. Amb 400 € de merda no pot ni posar la calefacció. Per això s’havia refredat. Encara me’n recorde quan el lladre de ministre que teníem deia que era bo privatitzar el sector energètic perquè la lliure competència faria que els preus baixaren. I una puta merda. Els preus han pujat i el lladre de torn ha acabat en l’empresa privatitzada rascant-se els collons a la nostra salut. Aquestes coses són un crim; crim perquè produeixen mort. Hi ha qui se suïcida o qui mor d’un atac al cor. Els importa una merda el que els passe als treballadors. Hi ha qui mor d’hepatitis C o de cirrosi hepàtica perquè la pastilla que podria salvar-lo és caríssima i no entra en la SS. El sistema capitalista no és ètic. Els diners valen més que les vides. La primera industria del món és la de l’armament; la segona és la farmacèutica. Els molt fills de puta fan negoci amb les vides humanes. Si vols la pastilla, la vacuna o el que siga, a pagar animalades; que no tens diners, al cementeri, que sobra gent. Així funciona el món. La propietat privada està per damunt en l’escala de valors que la vida humana. Què collons fem? Aguantar-nos? Votar a Perico de los Palotes perquè ens salve? No, senyors. Com diria Raimon: Hem d’eixir al carrer, junts, molts, quan més millor si no volem perdre-ho tot.

Però amb eixir al carrer no hi ha prou. Les coses no canviaran a soles. Les haurem de canviar nosaltres amb les nostres mans. No sé com, però les paraules han perdut el seu significat i de res aprofita parlar. Parlar amb qui? De què? Històricament, sempre que hi ha hagut una crisi important solament són possibles dues solucions: la reaccionària, tornar darrere, com en els processos de refeudalització, o la revolucionària, és a dir, es trenca la baralla i el poder real canvia de mans. En el cas actual, està guanyant la postura reaccionària: pèrdua de drets i enriquiment del que ja eren rics a costa de l’empobriment . Una immoralitat que consentim vergonyosament. Com diria Al Tall: Vergonya, cavallers, vergonya.

toma-de-la-bastilla1

Cal prendre noves bastilles per canviar la situació.

Tornant a la Revolució Francesa, la mare dels sistemes democràtics burgesos actuals, no està de més recordar la lletra de la Marsellesa:

«Aux armes citoyens!
Formez vos bataillons!
Marchons, marchons…»

«A les armes, ciutadans!
Formeu els vostres batallons!
Marxem, marxem…»

Doncs això.

La situació actual ens demostra que el sistema que patim està desfasat i en crisi. Solament és útil per als que s’enriqueixen gràcies a la seua relació amb el poder polític o econòmic. Mentrestant la majoria de la població sofreix un procés de depauperació progressiva sense perspectiva de millora per al futur. L’única solució possible és canviar aquest sistema per un altre que estiga al servei dels treballadors i no dels seus paràsits i depredadors. La vida dels sers humans no pot deixar-se a l’arbitri  de l’anomenat lliure mercat. L’Estat, un Estat realment democràtic i social al servei del poble i no de l’oligarquia i de les multinacionals és qui ha de garantir els drets de la població, tant els polítics com els econòmics.

Quant a rexval

M'agrada Wagner, l'òpera, la clàssica en general i els cantautors, sobretot Raimon i Llach. M'interessa la política, la història, la filosofia, la literatura, el cinema i l'educació. Crec que la cultura és un bé de primera necessitat que ha d'estar a l'abast de tothom.
Aquesta entrada s'ha publicat en Article, Política, Uncategorized i etiquetada amb , , , , , , , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s